Historie

Verhoef BV is reeds sinds 1956 actief in allerhande heiwerken. Grondlegger Adrianus Verhoef verdiende de kost voor de oorlog in de landbouw maar kwam na de oorlog in het heiersvak terecht. Samen met zijn schoonvader trok hij door Zeeland om in loondienst heiwerken te verrichten. Op 1 januari 1956 begon hij voor zichzelf. Samen met een compagnon werd op 16 januari 1956 de allereerste paal geslagen voor een woonhuis met praktijkruimte dierenarts Oskam te Meerkerk. In die tijd werd gewerkt met een heikar van machinefabriek Tensen met oud-hollandsche stelling.

Poortgebouw MuiderslotEen zakelijke conflict maakte aan de samenwerking met zijn compagnon binnen een jaar een einde. Zijn nieuwe compagnon werd zijn zwager Jan van den Heuvel. De naam van het bedrijf werd daardoor Verhoef en v/d Heuvel. Al snel werd geïnvesteerd in een O&K dragline met dieselblok Delmag D5. In 1964 kwam Arie van Leeuwen met een tweede O&K dragline het bedrijf versterken. Beide kranen kwamen in actie bij de bouw van het Poortgebouw Muiderslot te Muiden.

Helaas kwamen in 1968 Jan van den Heuvel met een personeelslid bij een verkeersongeluk om het leven. Drie jaar later volgde een nieuwe klap: Arie van Leeuwen overleed. Dat waren zowel persoonlijk als zakelijk erg zware tijden voor Verhoef.

Burgerziekenhuis AmsterdamMaar Heibedrijf Verhoef BV kwam er weer bovenop. Steun kreeg Adrianus hierbij van zijn zoon Jan Verhoef en zijn schoonzoon Sjaak van Rooij. Op 1 januari 1976 traden zij toe tot de directie. Met zijn drieën wisten zijn een onuitwisbare naam in de heiwereld op te bouwen. Naast diverse draglines werd in 1992 werd de eerste hydraulisch Junttan machine aangekocht. Zie Burgerziekenhuis te Amsterdam.

Inmiddels genieten Jan en Sjaak van een welverdiend pensioen en wordt Verhoef sinds januari 2006 geleid door Ad Verhoef. Met de 3e generatie aan het roer is Verhoef dan ook met recht een familiebedrijf te noemen. Vanwege de toenemende variëteit in werkzaamheden is de naam inmiddels gewijzigd in Verhoef Funderingstechnieken BV.